Er Danmark et frygteligt land?

Er Danmark et frygteligt land?

er-danmark-et-frygteligt-land

Engelsk satiretegning

Er Danmark et frygteligt land? Den 26. januar 2016 bragte den engelske avis The Guardian en satiretegning, tegnet af Steve Bell. Reaktionerne i Danmark var skarpe. Jakob Ellemann-Jensen, politisk ordfører for Venstre udtalte til TV2: ”Jeg synes, det er dybt usmageligt, helt utilstedeligt, historieløst og en skændsel, at det skal komme fra et land, som end ikke når Danmark til sokkeholderne i deres behandling af asylansøgere. Og så er det en skændsel over for de mennesker, som blev myrdet af nazisterne under holocaust. Det er en historieløshed, som ikke klæder et britisk medie”.

Folketingets formand Pia Kjærsgård, DF, mente, at avisen burde beklage og trække tegningen tilbage. Andre politikere hævdede, at Venstre lå, som det havde redt med det omdiskuterede smykkeforslag.

Er Danmark et frygteligt land, hvad skrev Carsten Jensen?

Forfatteren Carsten Jensen skrev i en kronik i Information: ”Udenlandske medier har beskrevet Danmarks forbløffende forvandling fra human velfærdsstat til Europas ondskabsfulde landsbytosse. De har fuldstændig ret. Danmark er blevet et afstumpet land med pigtråd om hjertet. Når britiske satiretegnere udstiller menneskeforagternes sande ansigter, bliver de følsomt forargede på Christiansborg. Den grænseløse ytringsfriheds ellers så militante forkæmpere er krænkede. Vi er blevet misforståede, ynker disse uretfærdigt forfulgte sig, skønt Guardian-tegneren Steve Bells portræt burde hænge i galleriet af officielle statsministerportrætter på Christiansborg”.

Tegneren Steve Bell hævder ikke, at Lars Løkke Rasmussen er nazist, men det at tage værdigenstande fra flygtninge minder ham om måden, som jøderne blev behandlet på. ”Danmarks image har lidt et knæk efter denne lovgivning. Uden tvivl. Det har gjort skade på Danmark”, siger tegneren til TV2.

Spørgsmål:

  1. Hvilke associationer ønsker tegneren at læserne skal have?
  2. Er tegneren gået over stregen med sin satire?
  3. Har kritikere ret når de hævder, at Danmarks ellers så tolerante og frisindede image har lidt stor skade på grund af den vedtagne flygtningepolitik?
  4. Bør avisen trække tegningen tilbage og undskylde?

We will be happy to hear your thoughts

Skriv et svar

UA-84884983-1
Eu migrantflygtninge