Hvem bliver afvist i Danmark

Hvem bliver afvist i Danmark

Hvem bliver afvist i Danmark og må forlade landet. 646 asylansøgere forlod Danmark i 2015. De fleste rejste selv eller blev fulgt af politiet i lufthavnen eller til grænsen, men omkring 100 af dem ville ikke frivilligt rejse og måtte ekskorteres af politifolk tilbage til deres hjemland.

Når asylansøgere ikke opnår opholdstilladelse i Danmark skyldes det, at myndighederne ikke mener, at der er grundlag for at antage, at de har været forfulgte.

Imidlertid er der en større gruppe asylansøgere, som er blevet afvist i Danmark, som ikke kan sendes hjem. Det skyldes enten, at myndighederne skønner, at forholdene i deres land ikke er sikre, eller at deres pågældende hjemland ikke ønsker at modtage dem, og at Danmark ikke har nogen hjemsendelsesaftale med disse lande.

Aktuelt opholder der sig 1300 personer i Danmark, som egentlig er udviste, men som ikke kan sendes tilbage til deres hjemland. I den politiske debat har der været forskellige forslag til hvordan, man kan ændre den situation.

”Der er lande, der bare nægter. Så sidder vi med problemet i Danmark. Derfor er det en rimelighedsbetragtning at sige: Hvis I vil have ulandsbistand af os, så skal i omvendt tage imod de borgere, som ikke har ret til at være i Danmark”, siger Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg til TV2, 10. juni 2016

Dansk Folkeparti ønsker at gå længere. Udlændingeordfører Martin Henriksen siger, at han gerne ser, at Danmark eksempelvis indfører handelsrestriktioner over for de pågældende lande.

”Man kunne også sige til landene, at de ud over at tage deres egne statsborgere, skal tage imod flygtninge fra andre lande, TV2, 10. juni 2016

I EU afvises årligt tusinder af udenlandske statsborgere, det gælder både asylansøgere, og migranter, der ikke har visum til et EU land.

Nedenfor er tal fra 2013 og 2014 hvor man kan se, til hvilke lande disse personer rejser tilbage:

Afvist i Danmark

Se mere om, hvem der ikke opnår opholdstilladelse i EU

 

We will be happy to hear your thoughts

Skriv et svar

UA-84884983-1
Eu migrantflygtninge