Hvem får flest asylansøgere?

Hvem får flest asylansøgere?

Hvem får flest asylansøgere? Og hvem får flest, sammenlignet med andre lande i EU. I 2015 kom der flere asylansøgere til Danmark end på noget tidspunkt tidligere. Alligevel rykkede Danmark et par pladser ned i statistikken over, hvor mange asylansøgere et land modtager i forhold til indbyggertal. I 2015 modtog Danmark cirka 21.000 asylansøgere. Det er cirka 42 procent flere end i 2014. Men det er relativt langt fra den samlede stigning for hele EU, hvor der har været en stigning på ca. 110 procent i samme periode, hvor det samlede antal asylansøgere nåede op på 1,3 mio.

flest Asylansøgere

Asylansøgere pr. 1000 indbyggere i 2015

Kilde Eurostat, se kort med tal for asylansøgere i Europa.

I det første halvår af 2016 kom der meget færre asylansøgere end forventet. En tendens der også gælder de øvrige skandinaviske lande, men ikke for alle lande i Europa, f.eks. ikke Tyskland, hvor tilstrømningen af asylansøgere ikke er formindsket. Der er der formentlig flere forklaringer på. De lukkede grænser flere steder i Europa begrænser antallet. Grækenland er blevet bedre til at registrere asylansøgere, og der er sket en ophobning af asylansøgere i Grækenland, der ikke kan komme videre. Samtidig har EU-Tyrkiet aftalen sandsynligvis også bremset adgangen til EU, og gjort det vanskeligere for menneskesmuglere at operere.

Stram udlændingepolitik

Politisk ordfører i Liberal Alliance Simon Emil Ammitzbøll slår fast, at Danmark stadig tager sin ”andel og mere til” med top 10-placeringen.

”Hvis ikke Danmark havde ført en stram udlændingepolitik, så havde tallet været væsentligt højere, i hvert fald for vores vedkommende, og så havde vi haft endnu mere uoverskuelige opgaver, end vi står over for nu”

Alternativets integrationsordfører Josephine Fock kalder udviklingen interessant: ”Så er vi alligevel ikke så gode, som vi selv troede. Regeringen har hele tiden sagt, at vi forholdsmæssigt tager flere per indbygger end andre. Men nu går det jo den anden vej. Der er behov for en fælles europæisk løsning med en bedre fordeling.” Altinget 10.3. 2016 klik her:

 

We will be happy to hear your thoughts

Skriv et svar

UA-84884983-1
Eu migrantflygtninge